torstai 22. toukokuuta 2008

Varmasti valkoinen

Eräänä tavallisena harjoituspäivänä koin suuren epäoikeidenmukaisuuden. Meillä on joukkueessa viikoittaiset väripäivät valkoinen musta valkoinen musta. Sinä päivänä oli päivän väri valkoinen, joten avasin vaatekaappini ja etsin sieltä valkoista asukertaani. Hämmästyksekseni huomasin, kuinka kaappini pursusi punaista, sinistä, keltaista ja mustaa paitaa. Onnekseni huomasin kuitenkin, kuinka sinisen paitani alta pilkisti valkoinen paita. Myös sukkalaatikkoni loisti sateenkaaren väreissä, mutta onnekseni olen saanut joululahjaksi valkoiset hienot puman sukat, joten päätin laittaa ne jalkaani.

Koppiin päästyäni huomasin että muutkin olivat pukeutuneet valkoiseen. Onnea ei sakkoja. Hetken kuluttua kuitenkin alkoi kuulua huomautuksia, kuinka paitani ei ollut valkoinen ja sukissani liikaa mustaa. Ei ei ei ei eihän se ollut totta! Paitani oli varmasti valkoinen, ainakin valkoisin mikä vaatekaapistani löytyi. Ja sukkani, nehän olivat pestyt puhtaan valkoiset. Pieni musta raita sukan alaosassa kuitenkin herätti kommentointia.

Väitettiin siis että paitani oli harmaa. Harmaahan on hämärän, usvan ja epävarmuuden väri. Siihen myös liitetään innottomuus. Edellä olleet ovat faktoja, joten miksi siis pukisin tarkoituksella päälleni epävarmuutta viestivän paidan. Paidan, jossa kokee innottomuutta kaikkeen, eihän sellainen päällä voisi edes harjoitella. Joten paitani oli siis pakko olla valkoinen, sillä harjoituksissa en kokenut epävarmuutta ja olin myös innokas oppimaan uutta. Harmaa päällä se ei olisi ollut mahdollista.

Sukissani oleva musta raita siis myös herätti väitteitä väärästä väristä. Raita on siis noin 3cm leveä ja se esiintyy molemmissa sukissa. Sehän on kuin puolenjoukkueen saksasta ostamat suojien pitimet(en sitten parempaa nimeä niille keksinyt). Kaikenkukkuraksi suojien pitimethän ovat varmasti leveämmät kuin 3cm. Joten kuinkahan mahtaa rahapussi keventyä niiden pitäjillä.

Lopulta kuitenkin voidaan todeta että musta ja valkoinen ovat harmaan sävyjen eri ääripäät. Siitä voimmekin siis huomata, että valkoinenhan on harmaata ja harmaa valkoista. Pitää myös muistaa ajatella, että valkoisella on monia eri sävyjä. Luonnonvalkoinen, puhtaanvalkoinen, vitivalkoinen niin miksipä ei harmahtavanvalkoinenkin. En siis kanna kaunaa epäoikeudenmukaisuudesta, sillä nämä värit ovat selvästi menneet sekaisin monen ihmisen silmissä. Erehdyksiä sattuu.

Täten on tosi ettei minun kuulu saada sakkoa.

Ellu #6

Ei kommentteja: